Lombosciatica este asocierea dintre durerea lombara si nevralgia nervului sciatic. Ea se traduce printr-o durere care se manifesta in zona inferioara a spatelui si care iradiaza pe membrul inferior.
Lombosciatica acuta este cel mai adesea provocata de o hernie de disc, insa exista si alte cauze. Anumite crize de lombosciatica reprezinta urgente medicale.
Exista tipuri de dureri lombosciatice mai specifice, care constituie chiar urgente medicale. Ele sunt consecinta unor forme particulare de sciatica:
Lombosciatica asa-zis comuna este cauzata de un conflict disco-radicular si in general de o hernie de disc. Este vorba despre o protruzie (o proeminenta) a unei portiuni a unui disc intervertebral. Aceasta herniere provoaca o compresie a nervului sciatic la nivelul uneia dintre radacinile nervoase, ceea ce provoaca aparitia durerilor bruste. In limbaj medical vorbim despre lombosciatica acuta. In anumite cazuri, compresia nervului sciatic poate fi generata de o artroza la nivel lombar.
Mai rara, lombosciatica simptomatica constituie o manifestare clinica a unei patologii anume, printre care:
Durere caracteristica manifestata in zona inferioara a spatelui, care se extinde pe membrul inferior. Durerea se poate instala brutal sau progresiv, se poate manifesta pe durata zilei in timpul diverselor activitati, sau noaptea in stare de repaus. Poate fi unilaterala sau bilaterala.
Alte simptome pot fi reprezentate de aparitia unor slabiciuni musculare si furnicaturi, uneori chiar amorteala.
Sunct cateva simptome care indica faptul ca trebuie sa mergi la medic:
Electroterapia include o gama de tratamente care utilizeaza electricitatea pentru a reduce durerea, pentru a imbunatati circulatia, a repara tesuturile, a intari musculatura si a promova cresterea osoasa, ducand astfel la imbunatatirea functionarii fizice.
Mecanismele exacte ale efectelor benefice ale stimularii electrice raman controversate. Electrostimularea poate bloca direct transmiterea semnalelor de durere de-a lungul nervilor. In plus, electrostimularea promoveaza eliberarea endorfinelor, calmantele naturale produse de organism.
Terapia cu caldura este un remediu eficient pentru durerea de spate, stimuland circulatia, care permite la randul sau nutrientilor si oxigenului sa ajunga pana la articulatii si muschi. Circulatia contribuie la repararea muschilor afectati, amelioreaza inflamatia si reduce rigiditatea spatelui.
Orice tip de terapie cu caldura este benefic pentru ameliorarea problemelor de spate, insa paturile electrice sunt ideale pentru ca sunt convenabile si portabile. In plus sunt electrice, astfel ca le poti folosi oriunde in casa, cand stai pe canapea sau intins in pat.
Baile fierbinti sau calde ofera o caldura umeda, ce promoveaza circulatia si reduc durerea musculara si rigiditatea.
Terapia Tecar este o metoda moderna de recuperare care stimuleaza procesul natural de vindecare al organismului. Folosind energia electromagnetica aceasta terapie amelioreaza anumite traume, probleme musculare si dureri articulare, fara sa fie nevoie de chirurgie sau de tratamente invazive.
Terapia este foarte eficienta in multe cazuri, atat pentru tratarea tesutului moale, asa cum sunt muschii, cat si a oaselor, articulatiilor, cartilagiilor, ligamentelor si poate fi aplicata si pe zona cervicala.
Un mare avantaj al sau este ca poate fi folosita si imediat dupa trauma sau in faza acuta a procesului inflamator.
Kinetoterapia se concentreaza pe cresterea fortei musculare si maximizarea potentialului si promovarea independentei.
Tratamentul se concentreaza pe cresterea fortei musculare, mentinerea razei de miscare, intinderi musculare (ce contribuie la reducerea tensiunii), exercitii de imbunatatire a echilibrului si increderii, controlul respiratiei, promovarea miscarii normale.
Luni – Vineri:
8:00 – 20:00
Sambata:
9:00 – 13:00
Duminica:
Inchis