Protruzia discala reprezinta umflarea regulata a intregii suprafete a discului intervertebral. Diferenta principala intre hernia de disc si protruzia discala este aceea ca protruzia discala poate evolua spre hernie de disc, in timp ce in cazul herniei de disc este vorba despre o protruzie mai focalizata, dat fiind ca se deplaseaza nucleul discului.
Din nefericire, protruzia discala este inevitabila, fiind un fenomen natural care apare o data cu varsta. In medie protruzia discala apare in jurul varstei de 35-40 de ani, odata cu debutul imbatranirii discurilor intervertebrale.
In functie de zona in care se manifeste, protruziile discale pot fi:
Protruzia discala cervicala – se manifesta prin durere cervicala, cu iradiere in regiunile scapulare, brate, maini si degete si slabiciune musculara la aceste nivele.
Protruzia discala toracica – poate produce compresia maduvei spinarii, determinand consecinte grave: paraplegie, incontinenta sfincteriana.
Protruzia discala lombara – se manifesta similar sciaticii prin dureri lombare, cu iradiere în coapse, fese, picioare şi degete, parestezii.
Protruzia discala are la origine o discopatie. Aceasta poate avea mai multe cauze:
Electroterapia include o gama de tratamente care utilizeaza electricitatea pentru a reduce durerea, pentru a imbunatati circulatia, a repara tesuturile, a intari musculatura si a promova cresterea osoasa, ducand astfel la imbunatatirea functionarii fizice.
Mecanismele exacte ale efectelor benefice ale stimularii electrice raman controversate. Electrostimularea poate bloca direct transmiterea semnalelor de durere de-a lungul nervilor. In plus, electrostimularea promoveaza eliberarea endorfinelor, calmantele naturale produse de organism.
Terapia cu caldura este un remediu eficient pentru durerea de spate, stimuland circulatia, care permite la randul sau nutrientilor si oxigenului sa ajunga pana la articulatii si muschi. Circulatia contribuie la repararea muschilor afectati, amelioreaza inflamatia si reduce rigiditatea spatelui.
Orice tip de terapie cu caldura este benefic pentru ameliorarea problemelor de spate, insa paturile electrice sunt ideale pentru ca sunt convenabile si portabile. In plus sunt electrice, astfel ca le poti folosi oriunde in casa, cand stai pe canapea sau intins in pat.
Baile fierbinti sau calde ofera o caldura umeda, ce promoveaza circulatia si reduc durerea musculara si rigiditatea.
Terapia Tecar este o metoda moderna de recuperare care stimuleaza procesul natural de vindecare al organismului. Folosind energia electromagnetica aceasta terapie amelioreaza anumite traume, probleme musculare si dureri articulare, fara sa fie nevoie de chirurgie sau de tratamente invazive.
Terapia este foarte eficienta in multe cazuri, atat pentru tratarea tesutului moale, asa cum sunt muschii, cat si a oaselor, articulatiilor, cartilagiilor, ligamentelor si poate fi aplicata si pe zona cervicala.
Un mare avantaj al sau este ca poate fi folosita si imediat dupa trauma sau in faza acuta a procesului inflamator.
Kinetoterapia se concentreaza pe cresterea fortei musculare si maximizarea potentialului si promovarea independentei.
Tratamentul se concentreaza pe cresterea fortei musculare, mentinerea razei de miscare, intinderi musculare (ce contribuie la reducerea tensiunii), exercitii de imbunatatire a echilibrului si increderii, controlul respiratiei, promovarea miscarii normale.
Luni – Vineri:
8:00 – 20:00
Sambata:
9:00 – 13:00
Duminica:
Inchis