Contact: 0764878787 Str. Calusei nr. 9, sector 2

Terapie manuala ortopedica

Ce este terapia manuala ortopedica?

Terapie manuala ortopedica utilizează un plan de recuperare foarte specific, ce conține atât tehnici manuale, cât și exerciții terapeutice.

În anul 2008 IFOMPT a definit terapia manuală ortopedică ca fiind o specializare a kinetoterapiei, pentru gestionarea afecțiunilor neuromusculoscheletale, având la bază un raționament clinic.

Terapia manuală reprezintă o metodă de abordare a pacientului în care terapeutul își utilizează mâinile atât în realizarea unei evaluări amănunțite, cât și în aplicarea planului de recuperare, ce are la bază un raționament clinic. Acest lucru permite intervenția terapeutică în fază acută și o modificare a simptomelor rezultată în urma acțiunii asupra cauzei de producere a acestora.

Durere articulatie pumn - diagnostic si tratament

Un beneficiu major al terapiei manuale îl reprezintă faptul că spre deosebire de terapiile ce au o intervenție pasivă asupra simptomului aceasta prin diferitele sale tehnici poate implica pacientul activ în recuperare.

Este foarte important de menționat faptul că nu există o terapie ce poate aborda universal toate patologiile. Pentru alegerea unei mod de abordare cât mai corect al pacientului kinetoterapeutul trebuie să realizeze o anamneză și o evaluare minuțioasă. Pe baza acestora el va opțiune un raționament clinic ce îl va ajuta să aleagă cele mai potrivite tehnici de tratament pentru pacient.

Ansamblul de tehnici manuale

Mobilizarea articulară

Reprezintă o tehnică articulară de tratament, ce este utilizată în cazul disfuncțiilor musculoscheletale. Principalele tehnici sunt mobilizările pasive ce presupun mișcarea pasivă a suprafețelor articulare în limita anatomică de mișcare. Acestea sunt realizată de către un kinetoterapeut cu scopul de a crește amplitudinea articulară sau pentru ameliorarea durerii.

Manipularea articulară

Reprezintă o tehnică articulară pasivă, nedureroasă realizată în 2 etape:

  • În primă fază kinetoterapeutul prepoziționează segmentul ce urmează să fie mobilizat la capătul sau aproape de capătul de mișcare fiziologic.
  • In faza a doua acesta aplică un impuls manual ce are direcție specifică și frecvent aceasta este insoțită de un sunet asemănător unui „click”. 

Precum în cazul mobilizărilor articulare acestea sunt uilizate pentru creșterea amplitudinii articulare și ameliorarea durerii.

Tehnicile neurodinamice

Neurodinamica este știința care se ocupă cu relația dintre mecanica și fiziologia sistemului nervos. Tehnicile neurodinamice reprezintă un „instrument” inovativ utilizat atât în evaluarea cât și în tratarea sensibilității mecanice a sistemului nervos. Evaluarea neurodinamică este indicată în cazul radiculopatiilor ce prezintă o varietate de simptome precum: durere, parestezii (furnicături, amorțeli, înțepături, arsuri), disesteziei (afectarea sensibilității), afectarea controlului motor (slabiciune musculară).

Stretchingul

O definiție simplă a tehncii de stretching o reprezintă poziționarea unui anumit segment al corpului într-o poziție ce întinde musculatura și țesuturile moi asociate.

Această tehnhnică determină relaxarea musculaturii și implicit îmbunătățirea flexibilitații, lucru ce va determina: o îmbunătățire a calității realizării activităților fizice, o scădere a riscului de accidentare și îmbunătățire a amplitudinii articulare.

Este foarte important ca exercițiul de stretching să fie realizat în urma unei încălziri prealabile.

Această pagină este destinată exclusiv utilizării cu caracter informativ și nu conține recomandări medicale. Vă rugăm să sunați la cabinetul nostru pentru a programa o consultație.

Fa o programare

Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp de un reprezentant al clinicii.

Daca ai o urgenta sau preferi sa suni,
te rugam sa utilizezi numarul de telefon:

4 + 8 =

Recenziile pacientilor nostri

Irina irina
Irina irina
09/09/2021
Recomand cu cea mai mare încredere. Sufăr de dureri de spate în zona lombara de mai bine de 2 ani, timp în care am fost în diferite centre de recuperare. Singura clinica unde am reușit sa scap de calvarul dureros a fost Atleticokinertic. Țin sa le mulțumesc în mod special lui Andrei și Oanei, cei doi terapeuți desăvârșiți care s-au ocupat de mine. Mulțumesc Atleticokinetic pentru grija și profesionalism!
Andreea Ceraru
Andreea Ceraru
30/08/2021
Atletico Kinetic este clinica pe pe care eu am ales-o pt a face recuperare dupa o operatie de LIA. Am ales aceasta clinica la recomandarea unui “pacient” si nu pot decat sa ii multumesc. A fost alegerea perfecta, iar acum este randul meu sa impart experienta mea cu cei care au nevoie de o clinica de recuperare cu adevarat buna. Clinica Atletico Kinetic este intotdeauna curata si dezinfectata, dotata cu aparatura de ultima generatie si are kinetoterapeuti desavarsiti, ce vor trata orice problema aveti cu maximum de seriozitate si profesionalism. Vor exista poate momente cand ii veti certa in gand pt exigenta lor, insa implicarea, calmul, explicatiile, precizia cu care ei trateaza problema, toate acestea vor conduce catre rezultate incredibile, iar la final, negresit, veti zambi larg. Va multumesc pt pasiunea si implicarea voastra, Ionut & Andrei!
Bogdan Dumitrache
Bogdan Dumitrache
26/08/2021
De mai multe luni aveam o durere foarte mare de spate, care se lasa pe picior. Am descoperit ca era vorba de o hernie de disc care se afla la limita operatiei. Am mers la clinica Atleticokinetic unde mi-au fost recomandate in primul rand cateva sedinte de hidrokinetoterapie, apoi kinetoterapie in sală si cateva sedinte de TECAR. Dupa sedintele de hidrokinetoterapie deja ma simteam mult mai bine, durerea scazuse mult din intensitate. Dupa ce am facut si programul recomandat de kinetoterapie si TECAR ma simt foarte bine, durerile au disparut in totalitate. Le multumesc terapeutilor pentru ca mi-au raspuns la toate intrebarile legate de diagnosticul meu si m-au sprijinit in procesul de recuperare. Recomand cu incredere clinica Atleticokinetic.
Florin Rusen
Florin Rusen
26/08/2021
situat central, personal amabil de la receptie pana in sala, spatiu generos, aparate moderne. Am avut doua abonamente de cate 10 sedinte pentru recuperarea tonusului muscular dupa o operatie de menisc si ligamente incrucisate si clinica lor a fost a 3-a incercata iar Andrei Radulescu, un profesionist desavarsit, m-a facut sa-mi recapat increderea in piciorul cu operatia. Am ajuns la ei dupa 7 luni de la operatie si eu nu incepusem alergarea (nu mai stiam sa alerg), nu aveam stabilitate, feream piciorul operat la orice miscare (dat jos din masina, coborat scari, ridicat de pe scaun etc). Acum urmeaza sa merg la fotbal dupa 2 luni. Multumesc, Andrei!
ani anghel
ani anghel
25/08/2021
Centru medical foarte bun! Mulțumesc pentru îngrijire, atenție și profesionalism! Atmosferă foarte placuta. Recomand cu căldură AtleticoKinetic!
Dunia Sin
Dunia Sin
14/07/2021
Recuperarea mea după operația de protezare a genunchiul a decurs perfect. Mulțumesc domnului doctor Radu Orfanu și fizioterapeutilor!
Giuliano Rosati
Giuliano Rosati
14/07/2021
Dottori molto professionali senza dubbi e senza paura di confondersi miglioramenti dichiarati ed ottenuti massima accoglienza senza perdita di tempo tempestivi sul problema del paziente senza paure di dichiarare la Diagnose veramente incredibile finalmente una clinica come viverla in una serie televisiva