Entorsa gleznei este un traumatism care afecteaza ligamentele articulatiei, ce au rolul de a asigura conexiunea intre diferitele parti osoase, si anume tibia, peroneul si astragalul. Ele stabilizeaza astfel glezna, in miscarile sus-jos si de la exterior la interior sau invers.
In peste 9 din 10 cazuri, leziunea se refera la ligamentul lateral extern, format din 3 fascicule, si este cauzata de o miscare gresita a piciorului in interior. Vorbim in acest caz despre o entorsa externa a gleznei. Afectarea altor ligamente este mai rara.
Cand unul sau mai multe dintre ligamentele gleznei sunt slabite si deteriorate, vorbim despre o entorsa. Exista 3 grupuri de ligamente ale gleznei:
In functie de afectarea ligamentelor, gravitatea unei entorse se masoara pe 3 niveluri:
Kinetoterapia te ajuta sa te recuperezi dupa leziuni ale gleznei si piciorului, fie ca este vorba despre o entorsa a gleznei sau despre o fractura de metatarsiene.
Kinetoterapia aplicata prompt nu te va ajuta doar sa reduci durerea si sa grabesti recuperarea, dar va functiona si in cadrul unui program de reabilitare pe termen lung. Fara ea probabil ca leziunea va recidiva.
Orice rigiditate sau reducere a razei de miscare a gleznei va afecta eficienta mersului si alergarii si poate duce pana la urma la probleme de genunchi, sold sau spate, pentru ca organismul uman se adapteaza. Tocmai de aceea tratarea prompta a oricarui grad de rigiditate este recomandata pentru a preveni raspandirea problemei.
Traumatismele piciorului iti vor afecta si ele echilibrul si sprijinul intregului corp, astfel ca kinetoterapia iti poate fi de ajutor in imbunatatirea mobilitatii si echilibrului si in recapatarea unui pattern normal de mers.
Electroterapia consta in aplicatii terapeutice ale urmatoarelor tipuri de curenti, pentru un efect antialgic si antiinflamator: curent galvanic, curenti de frecventa redusa si medie, laser, unde scurte, ultrasunete si diapuls. Beneficiile sale pot fi ameliorarea sau chiar eliminarea durerii, reducerea inflamatiei, mentinerea stabilitatii si mobilitatii articulatiilor, un plus de rezistenta musculara si o calitate mai buna a vietii per ansamblu.
Crioterapia (terapia prin frig) este utilizata pentru traumatisme sau leziuni acute (asa cum sunt entorsele), dureri cronice, spasme musculare, inflamatii si edeme, precum si pentru recuperarea musculara.
Utilizarea crioterapei la nivel local este un procedeu foarte obisnuit, adesea chiar si la camerele de garda ale spitalelor fiind recomandata aplicarea terapiei prin frig pentru gestionarea entorselor sau luxatiilor.
Luni – Vineri:
8:00 – 20:00
Sambata:
9:00 – 13:00
Duminica:
Inchis