Contact: 0764878787 Str. Calusei nr. 9, sector 2

Crioterapia

Crioterapia reprezintă folosirea unor aplicări reci pentru a scădea temperatura de la nivelul țesutului și astfel induce un răspuns phisiologic și terapeutic.

Aplicările terapeutice de gheața vor produce o scădere a fluxului sanguin (vasoconstricție) și a metabolismului țesutului. Acest răspun fiziologic va determina o scădere a inflamației aflate in fază acută și a durerii. Efectele crioterapiei sunt dependente de metoda utilizată, durata de aplicare, temperaturile utilizate și de nivelul e grăsime subcutanat.

Cele mai frecvente moduri de aplicare sunt reprezentate de: masajul cu gheață, aplicări de comprese cu gel, imersia în apă cu gheață și aplicarea de vapori reci.

Cea mai nouă modalitate de aplicare locală  al acestui tip de terapie este realizată prin intermediul aparatelor de crioterapie ce oferă un grad ridicat de confort pacientului. Beneficiile utilizării acestui aparat constau în:

  • utilizează aerul din încapere eliminând astfel buteliile sub presiune
  • prezintă unui sistem de biofeedback ce permite o monitorizare în timp real  a temperaturii de la nivel tegumentar ce permite evitarea degerăturilor (arsurilor )
  • datorită sistemul de detecție a temperaturii tegumentare, temperatura jetului de aer poate fi controlată permanent de către terapeut pentru a obține cele mai bune efecte.

Această pagină este destinată exclusiv utilizării cu caracter informativ și nu conține recomandări medicale. Vă rugăm să sunați la cabinetul nostru pentru a programa o consultație.

Fa o programare

Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp de un reprezentant al clinicii.

Daca ai o urgenta sau preferi sa suni,
te rugam sa utilizezi numarul de telefon:

14 + 3 =

Recenziile pacientilor nostri