Crioterapia

Aplicările terapeutice de gheața vor produce o scădere a fluxului sanguin (vasoconstricție) și a metabolismului țesutului. Acest răspun fiziologic va determina o scădere a inflamației aflate in fază acută și a durerii. Efectele crioterapiei sunt dependente de metoda utilizată, durata de aplicare, temperaturile utilizate și de nivelul e grăsime subcutanat.

Cele mai frecvente moduri de aplicare sunt reprezentate de: masajul cu gheață, aplicări de comprese cu gel, imersia în apă cu gheață și aplicarea de vapori reci.

Cea mai nouă modalitate de aplicare locală  al acestui tip de terapie este realizată prin intermediul aparatelor de crioterapie ce oferă un grad ridicat de confort pacientului. Beneficiile utilizării acestui aparat constau în:

  • utilizează aerul din încapere eliminând astfel buteliile sub presiun
  • prezintă unui sistem de biofeedback ce permite o monitorizare n timp real  a temperaturii de la nivel tegumentar ce permite evitarea degerăturilor (arsurilor )
  • datorită sistemul de detecție a temperaturii tegumentare, temperatura jetului de aer poate fi controlată permanent de către terapeut pentru a obține cele mai bune efecte.

Care sunt beneficiile crioterapiei?

Terapia la rece are foarte multe beneficii, pe langa cele la nivel osteoarticular si musculoscheletal. Prin crioterapie, pret de cateva minute sau zeci de minute, corpul tau este expus temperaturilor scazute. Intr-un termen scurt este posibil sa nu observi nicio schimbare. Totusi, pe termen lung, numeroase studii au aratat faptul ca acest tip de terapie:

Amelioreaza migrenele si simptomele durerilor musculare

Crioterapia poate duce la ameliorarea simptomelor care insotesc migrenele. Acelasi lucru se aplica si in cazul durerilor musculare – nervii si muschii expusi la temperaturi reci amortesc, eliminand partial durerea;

Amorteste terminatiile nervoase iritate

Leziunile acute, nervii vatamati si durerea cronica pot beneficia cu adevarat pe pe urma mai multor sedinte de crioterapie. Aceasta din urma amorteste terminatiile nervoase, eliminand durerea – mai degraba creand o stare de amorteala care duce la imposibilitatea nervilor de a trimite semnalele aferente durerii;

Amelioreaza simptomele durerii de tip artritic

In majoritatea cazurilor, tratamentele de crioterapie se fac local, anume in zona afectata. Totusi, crioterapia asupra intregului corp are poate chiar mai multe beneficii decat cea de tip local. Un avantaj major al acesteia consta in faptul ca poate ameliora simptomele cauzate de artrita si afectiuni similare. Crioterapia combinata cu kinetoterapia si tipuri de terapie concepute special pentru acest tip de durere poate avea rezultate cu adevarat uimitoare.

AtleticoKinetic – Tratament crioterapie – pret avantajos, standarde inalte

Sesiunile aferente crioterapiei sunt realizate la cele mai inalte standarde in cadrul centrului de recuperare medicala AtleticoKinetic. Specialistii nostri se folosesc de departamente specializate pentru a oferi fiecarui pacient atat o experienta placuta, cat si un tratament eficient si de durata! Majoritatea afectiunilor, in special durerile musculare, pot fi tratate cu ajutorul crioterapiei. Totodata, nu trebuie ignorate beneficiile si avantajele altor tipuri de terapii. Tocmai de aceea, chiar daca doresti o sedinta crio, medicul specialist iti poate recomanda mai intai sesiuni de kinetoterapie sau o combinatie de tipuri de terapie pentru un rezultat optim!

Fa o programare

Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp de un reprezentant al clinicii.

Daca ai o urgenta sau preferi sa suni, te rugam sa utilizezi numarul de telefon:

Recenziile pacientilor nostri

Sohan Victor
Sohan Victor
2022-09-22
Dacă vreți să fiți pe picioarele voastre...nu ocoliți AtleticoKinetic
Nicolae Munteanu
Nicolae Munteanu
2022-09-20
I reallly recommend this place to anyone who needs Kinetotherapy or Physiotherapy services. I needed 10 sessions of each, and after each visit I found only friendly, young and knowledgeable staff that was always ready to help and answer all questions I had. I hope I won't ever need medical services again (afterall I can't say I want to have health issues :)) ), but if I ever do, I'm coming back here
Cristina Caciulan
Cristina Caciulan
2022-09-13
O echipa profesionista, plini de dăruire și foarte săritori în a ajuta. Va mulțumim pentru tot!
nfane
nfane
2022-09-12
Recomand!! Cea mai faina echipa si profi de specialisti! Datorita lor am reusit mult mai repede sa ma recuperez dupa o dubla fractura antebrat stang. Multumesc Andrei Radulescu si Ionut!
Paraschiv Teodora
Paraschiv Teodora
2022-09-11
O echipă minunată cu o pregătire corespunzătoare ( în continuă dezvoltare), prietenoasă, dedicată, plină de energie și spor și nu în ultimul rând profesionistă. Merg la AtleticoKinetic cât de des pot, atât pentru recuperare cât și pentru relaxare și bunădispoziție. Mulțumiri speciale întregii echipe și lui Ionuț Patenteu, care face ca tot ce se întâmplă în cadrul centrului să fie posibil! AtleticoKinetic👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Gratiela Surdu
Gratiela Surdu
2022-06-14
Astăzi, am încheiat ședințele de fizioterapie la aceasta clinica. Sunt profesioniști, te ajuta sa te faci bine, au o mare grija de pacienți. Recomand cu căldură aceasta clinica, cu angajați bine pregătiți și amabili, foarte corecți și punctuali. Ii dau 5 stele și, dacă voi mai avea nevoie de fizioterapie, la aceasta clinica voi merge. Mult succes în continuare!