Terapie TECAR

Ce este
Terapia TECAR?

Terapia TECAR este o metodă terapeutică, dezvoltată în  ultimii ani și este folosită în refacerea musculară dar și în patologiile osteroarticulare.

Acest tip de terapie este total neinvazivă și ajută la inhibarea mesajului dureros. Prin creșterea intesității WinBack, rezistența naturală a țesuturilor biologice transformă energia în căldură.

Principalul efect benefic de accelerare al procesului de refacere are loc prin producerea unui flux de ioni ce realizează oscilații extrem de rapide la nivel celular. Aceste oscilații cresc permeabilitatea membranei și determină o stimulare a transferului intra- și extra- celular permițând țesutului să se refacă mai rapid.

Ce implica, mai exact, acest tip de terapie?

Terapia TECAR este, in mare parte, o combinatie de electroterapie cu diatermie de contact. Ambele tipuri de terapie utilizeaza unde de curent electric pentru a stimula producerea de caldura din  interiorul tesuturilor corpului uman. Tocmai din acest motiv, TECAR este cunoscuta ca un tip de terapie care promoveaza vindecarea prin crearea de caldura in interiorul corpului.

Termenul de TECAR inseamna capacitive-resistive electric transfer – sau Transfer Electric Capacitiv-Rezistiv. Alte terapii din aceasta categorie sunt PEMF si TENS, singura diferenta fiind faptul ca acestea folosesc lungimi de unda diferite in timpul tratamentului.

Ce NU este terapia TECAR?

In general, se crede ca acest tip de terapie are la baza un proces de inducere a caldurii in  interiorul corpului uman din exterior, prin intermediul undelor de curent electric mentionate anterior. Totusi, aceasta presupunere este complet gresit.

Terapia TECAR nu face acest lucru.

In schimb, TECAR stimuleaza incarcaturile ionice care sunt prezente in mod natural in corpul uman, mai exact in tesuturile musculare. Aceasta stimulare este realizata prin aplicarea unor electrozi in zonele aferente si nu prin inducerea caldurii prin intermediul acestora.

Pe scurt, corpul tau este stimulat catre propria-i vindecare, acesta fiind unul dintre motivele pentru care acest tip de terapie este extrem de apreciat la nivel global.

Centrul medical si de recuperare AtleticoKinetic prezinta toate echipamentele necesare pentru a realiza terapia TECAR la cel mai inalt nivel si desigur, conform standardelor din industrie. Pentru mai multe detalii si informatii, ne poti contacta oricand!

Cand este indicat sa utilizezi terapia TECAR?

  1. În traumatologie, atunci când avem de-a face cu entorse,  fracturi sau rupturi musculare.
  2. În cazul unei afecțiuni postraumatice aflată în fază acută (primele 3 zile) se va utiliza terapia TECAR non-termică și vom evalua următoarele funcții: anestezică, anti-inflamatorie și anti-edematoasă.
  3. În cazul sindroamelor posttraumatice aflate în fază cronică, terapia TECAR are o acțiune fibrolitică și ajută la ruperea arcului vicios compus din durere-inflamație-rigiditate.
  4. În reumatologie este folosită cu succes în sindroamele artrozice având efecte benefice asupra: durerii, creșterii mobilității de mișcare, precum și la drenarea profundă a edemelor.
  5. Kinetoterapie sportivă atunci când avem de-a face cu contracturi musculare, leziuni musculare, tendinopatii, fasciită plantară sau în recuperarea post-efort.

Beneficiile terapiei TECAR:

  • Scade durerea încă de la primele ședințe
  • Ajută la o recuperare mai rapidă
  • Îmbunătățește circulația
  • Grăbește procesul de cicatrizare
 

Contraindicații: grefe, stimulatoare cardiace, graviditate, turburări de coagulare, arsuri, stări infecțioase, cancer, cartilaj de creștere, flebite.

Fa o programare

Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp de un reprezentant al clinicii.

Daca ai o urgenta sau preferi sa suni, te rugam sa utilizezi numarul de telefon:

Recenziile pacientilor nostri

Sohan Victor
Sohan Victor
2022-09-22
Dacă vreți să fiți pe picioarele voastre...nu ocoliți AtleticoKinetic
Nicolae Munteanu
Nicolae Munteanu
2022-09-20
I reallly recommend this place to anyone who needs Kinetotherapy or Physiotherapy services. I needed 10 sessions of each, and after each visit I found only friendly, young and knowledgeable staff that was always ready to help and answer all questions I had. I hope I won't ever need medical services again (afterall I can't say I want to have health issues :)) ), but if I ever do, I'm coming back here
Cristina Caciulan
Cristina Caciulan
2022-09-13
O echipa profesionista, plini de dăruire și foarte săritori în a ajuta. Va mulțumim pentru tot!
nfane
nfane
2022-09-12
Recomand!! Cea mai faina echipa si profi de specialisti! Datorita lor am reusit mult mai repede sa ma recuperez dupa o dubla fractura antebrat stang. Multumesc Andrei Radulescu si Ionut!
Paraschiv Teodora
Paraschiv Teodora
2022-09-11
O echipă minunată cu o pregătire corespunzătoare ( în continuă dezvoltare), prietenoasă, dedicată, plină de energie și spor și nu în ultimul rând profesionistă. Merg la AtleticoKinetic cât de des pot, atât pentru recuperare cât și pentru relaxare și bunădispoziție. Mulțumiri speciale întregii echipe și lui Ionuț Patenteu, care face ca tot ce se întâmplă în cadrul centrului să fie posibil! AtleticoKinetic👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Gratiela Surdu
Gratiela Surdu
2022-06-14
Astăzi, am încheiat ședințele de fizioterapie la aceasta clinica. Sunt profesioniști, te ajuta sa te faci bine, au o mare grija de pacienți. Recomand cu căldură aceasta clinica, cu angajați bine pregătiți și amabili, foarte corecți și punctuali. Ii dau 5 stele și, dacă voi mai avea nevoie de fizioterapie, la aceasta clinica voi merge. Mult succes în continuare!