Contact: 0764878787 Str. Calusei nr. 9, sector 2

Terapie TECAR

Terapia TECAR este o metodă terapeutică, dezvoltată în ultimii ani, și este folosită în refacerea musculară dar și în patologiile osteroarticulare.

Acest tip de terapie este total neinvazivă și ajută la inhibarea mesajului dureros. Prin creșterea intesității WinBack, rezistența naturală a țesuturilor biologice transformă energia în căldură.

Principalul efect benefic de accelerare al procesului de refacere are loc prin producerea un flux de ioni ce realizează oscilații extrem de rapide la nivel celular. Aceste oscilații cresc permeabilitatea membranei și determină o stimulare a transferului intra- și extra- celular permițând țesutului să se refacă mai rapid.

Cand este indicat sa utilizezi terapie TECAR?

  1. În traumatologie, atunci când avem de-a face cu entorse, fracturi sau rupturi musculare.

  2. În cazul unei afecțiuni postraumatice aflată în fază acută (primele 3 zile) se va utiliza terapia TECAR non-termică și o să evaluăm următoarele funcții: anestezică, anti-inflamatorie și anti-edematoasă.
  3. În cazul sindroamelor posttraumatice aflate în fază cronică, TECAR are o acțiune fibrolitică și ajută la ruperea arcului vicios compus din durere-inflamație-rigiditate.
  4. În reumatologie este folosită cu succes în sindroamele artrozice având efecte benefice asupra: durerii, creșterii mobilității de mișcare, precum și la drenarea profundă a edemelor.
  5. Kinetoterapie sportivă atunci când avem de-a face cu contracturi musculare, leziuni musculare, tendinopatii, fasciită plantară sau în recuperarea post-efort.

Beneficiile terapiei TECAR:

  • Scade durerea încă de la primele ședințe
  • Ajută la o recuperare mai rapidă
  • Îmbunătățește circulația
  • Grăbește procesul de cicatrizare

Contraindicații: grefe, stimulatoare cardiace, graviditate, turburări de coagulare, arsuri, stări infecțioase, cancer, cartilaj de creștere, flebite

Această pagină este destinată exclusiv utilizării cu caracter informativ și nu conține recomandări medicale. Vă rugăm să sunați la cabinetul nostru pentru a programa o consultație.

Fa o programare

Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp de un reprezentant al clinicii.

Daca ai o urgenta sau preferi sa suni,
te rugam sa utilizezi numarul de telefon:

2 + 5 =

Recenziile pacientilor nostri

Irina irina
Irina irina
09/09/2021
Recomand cu cea mai mare încredere. Sufăr de dureri de spate în zona lombara de mai bine de 2 ani, timp în care am fost în diferite centre de recuperare. Singura clinica unde am reușit sa scap de calvarul dureros a fost Atleticokinertic. Țin sa le mulțumesc în mod special lui Andrei și Oanei, cei doi terapeuți desăvârșiți care s-au ocupat de mine. Mulțumesc Atleticokinetic pentru grija și profesionalism!
Andreea Ceraru
Andreea Ceraru
30/08/2021
Atletico Kinetic este clinica pe pe care eu am ales-o pt a face recuperare dupa o operatie de LIA. Am ales aceasta clinica la recomandarea unui “pacient” si nu pot decat sa ii multumesc. A fost alegerea perfecta, iar acum este randul meu sa impart experienta mea cu cei care au nevoie de o clinica de recuperare cu adevarat buna. Clinica Atletico Kinetic este intotdeauna curata si dezinfectata, dotata cu aparatura de ultima generatie si are kinetoterapeuti desavarsiti, ce vor trata orice problema aveti cu maximum de seriozitate si profesionalism. Vor exista poate momente cand ii veti certa in gand pt exigenta lor, insa implicarea, calmul, explicatiile, precizia cu care ei trateaza problema, toate acestea vor conduce catre rezultate incredibile, iar la final, negresit, veti zambi larg. Va multumesc pt pasiunea si implicarea voastra, Ionut & Andrei!
Bogdan Dumitrache
Bogdan Dumitrache
26/08/2021
De mai multe luni aveam o durere foarte mare de spate, care se lasa pe picior. Am descoperit ca era vorba de o hernie de disc care se afla la limita operatiei. Am mers la clinica Atleticokinetic unde mi-au fost recomandate in primul rand cateva sedinte de hidrokinetoterapie, apoi kinetoterapie in sală si cateva sedinte de TECAR. Dupa sedintele de hidrokinetoterapie deja ma simteam mult mai bine, durerea scazuse mult din intensitate. Dupa ce am facut si programul recomandat de kinetoterapie si TECAR ma simt foarte bine, durerile au disparut in totalitate. Le multumesc terapeutilor pentru ca mi-au raspuns la toate intrebarile legate de diagnosticul meu si m-au sprijinit in procesul de recuperare. Recomand cu incredere clinica Atleticokinetic.
Florin Rusen
Florin Rusen
26/08/2021
situat central, personal amabil de la receptie pana in sala, spatiu generos, aparate moderne. Am avut doua abonamente de cate 10 sedinte pentru recuperarea tonusului muscular dupa o operatie de menisc si ligamente incrucisate si clinica lor a fost a 3-a incercata iar Andrei Radulescu, un profesionist desavarsit, m-a facut sa-mi recapat increderea in piciorul cu operatia. Am ajuns la ei dupa 7 luni de la operatie si eu nu incepusem alergarea (nu mai stiam sa alerg), nu aveam stabilitate, feream piciorul operat la orice miscare (dat jos din masina, coborat scari, ridicat de pe scaun etc). Acum urmeaza sa merg la fotbal dupa 2 luni. Multumesc, Andrei!
ani anghel
ani anghel
25/08/2021
Centru medical foarte bun! Mulțumesc pentru îngrijire, atenție și profesionalism! Atmosferă foarte placuta. Recomand cu căldură AtleticoKinetic!
Dunia Sin
Dunia Sin
14/07/2021
Recuperarea mea după operația de protezare a genunchiul a decurs perfect. Mulțumesc domnului doctor Radu Orfanu și fizioterapeutilor!
Giuliano Rosati
Giuliano Rosati
14/07/2021
Dottori molto professionali senza dubbi e senza paura di confondersi miglioramenti dichiarati ed ottenuti massima accoglienza senza perdita di tempo tempestivi sul problema del paziente senza paure di dichiarare la Diagnose veramente incredibile finalmente una clinica come viverla in una serie televisiva