Contact: 0764878787 Str. Calusei nr. 9, sector 2

Terapie TECAR

Terapia TECAR este o metodă terapeutică, dezvoltată în ultimii ani, și este folosită în refacerea musculară dar și în patologiile osteroarticulare.

Acest tip de terapie este total neinvazivă și ajută la inhibarea mesajului dureros. Prin creșterea intesității WinBack, rezistența naturală a țesuturilor biologice transformă energia în căldură.

Principalul efect benefic de accelerare al procesului de refacere are loc prin producerea un flux de ioni ce realizează oscilații extrem de rapide la nivel celular. Aceste oscilații cresc permeabilitatea membranei și determină o stimulare a transferului intra- și extra- celular permițând țesutului să se refacă mai rapid.

Cand este indicat sa utilizezi terapie TECAR?

  1. În traumatologie, atunci când avem de-a face cu entorse, fracturi sau rupturi musculare.

  2. În cazul unei afecțiuni postraumatice aflată în fază acută (primele 3 zile) se va utiliza terapia TECAR non-termică și o să evaluăm următoarele funcții: anestezică, anti-inflamatorie și anti-edematoasă.
  3. În cazul sindroamelor posttraumatice aflate în fază cronică, TECAR are o acțiune fibrolitică și ajută la ruperea arcului vicios compus din durere-inflamație-rigiditate.
  4. În reumatologie este folosită cu succes în sindroamele artrozice având efecte benefice asupra: durerii, creșterii mobilității de mișcare, precum și la drenarea profundă a edemelor.
  5. Kinetoterapie sportivă atunci când avem de-a face cu contracturi musculare, leziuni musculare, tendinopatii, fasciită plantară sau în recuperarea post-efort.

Beneficiile terapiei TECAR:

  • Scade durerea încă de la primele ședințe
  • Ajută la o recuperare mai rapidă
  • Îmbunătățește circulația
  • Grăbește procesul de cicatrizare

Contraindicații: grefe, stimulatoare cardiace, graviditate, turburări de coagulare, arsuri, stări infecțioase, cancer, cartilaj de creștere, flebite

Această pagină este destinată exclusiv utilizării cu caracter informativ și nu conține recomandări medicale. Vă rugăm să sunați la cabinetul nostru pentru a programa o consultație.

Fa o programare

Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp de un reprezentant al clinicii.

Daca ai o urgenta sau preferi sa suni,
te rugam sa utilizezi numarul de telefon:

12 + 1 =

Recenziile pacientilor nostri