Drenaj Limfatic

Ce este
Drenajul Limfatic?

Este o tehnică manuală, ce presupune întinderi și torsiuni specifice la nivelul pielii ce facilitează deplasarea  lichidului limfatic către ganglionii limfatici funcționali.

În primă fază tehnica de drenaj limfatic este aplicată la nivelul segmentului neafectat pentru a permite limfei să circule din zona afectată realizând astfel “decongestia” regiunii.

Drenajul limfatic manual este cea mai eficientă tehnică ce are efecte atât în grăbirea circulației limfatice cât și în drenarea țesuturilor dar de asemene are efecte pozitive asupra întregului organism.

Acesta este indicat în principal în tratarea limfedemului, edemului post-operator sau post-traumatic, insuficienței venolimfatică apărută la nivelul picioarelor.

Care sunt beneficiile principale ale unui
drenaj limfatic?

Pe lângă beneficiile aferente  unui tratament post-operator sau post-traumatic, drenajul limfatic are și o serie de beneficii generale. De acestea se poate bucura orice persoană care experimentează congestie la nivelul sistemului limfatic. Printre cele mai importante beneficii, putem enumera:

  • Reduce simptomele insomniei, stresului, oboselii, problemelor digestive și migrenelor;
  • Imbunătățește functiile sistemului imunitar, prin decongestionarea sistemului si nodulilor limfatici;
  • Un drenaj limfatic realizat corespunzator elimină aproape în totalitate simptomele de durere, inflamație și rigiditate de la nivelul întregului tău corp.

Cum știi că ai nevoie de un drenaj limfatic?

După cum am menționat,  există și situații uzuale care implică necesitatea unui astfel de tratament. Un drenaj limfatic nu este necesar doar în urma unei operații sau a unei răni care trebuie tratate. Astfel, este posibil să beneficiezi de pe urma acestuia și atunci când:

  • Prezinți alergii la anumite alimente;
  • Suferi de constipație și balonare;
  • Suferi de oboseală cronică;
  • Suferi de depresie;
  • Experimentezi asa-numita ceață a creierului – dificultăți în concentrare;
  • Suferi de diferite probleme digestive.
  • Senzația de picioare grele și umflate
 

Acestea ar fi câteva dintre semnele care îți spun ca ai avea nevoie de un drenaj limfatic. Nu uita că un asemenea drenaj este deseori realizat și acasă, prin intermediul aparatelor destinate uzului personal. Pe scurt, beneficiile sale sunt incontestabile si pot fi experimentate de orice doritor.

Evident, pentru o mai bună realizare a acestui tip de drenaj, dar si pentru o examinare de calitate, îți recomandăm să ne faci o vizită la centrul AtleticoKinetic – cine stie, poate ai nevoie și de kinetoterapie!

Fa o programare

Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp de un reprezentant al clinicii.

Daca ai o urgenta sau preferi sa suni, te rugam sa utilizezi numarul de telefon:

Recenziile pacientilor nostri

Sohan Victor
Sohan Victor
2022-09-22
Dacă vreți să fiți pe picioarele voastre...nu ocoliți AtleticoKinetic
Nicolae Munteanu
Nicolae Munteanu
2022-09-20
I reallly recommend this place to anyone who needs Kinetotherapy or Physiotherapy services. I needed 10 sessions of each, and after each visit I found only friendly, young and knowledgeable staff that was always ready to help and answer all questions I had. I hope I won't ever need medical services again (afterall I can't say I want to have health issues :)) ), but if I ever do, I'm coming back here
Cristina Caciulan
Cristina Caciulan
2022-09-13
O echipa profesionista, plini de dăruire și foarte săritori în a ajuta. Va mulțumim pentru tot!
nfane
nfane
2022-09-12
Recomand!! Cea mai faina echipa si profi de specialisti! Datorita lor am reusit mult mai repede sa ma recuperez dupa o dubla fractura antebrat stang. Multumesc Andrei Radulescu si Ionut!
Paraschiv Teodora
Paraschiv Teodora
2022-09-11
O echipă minunată cu o pregătire corespunzătoare ( în continuă dezvoltare), prietenoasă, dedicată, plină de energie și spor și nu în ultimul rând profesionistă. Merg la AtleticoKinetic cât de des pot, atât pentru recuperare cât și pentru relaxare și bunădispoziție. Mulțumiri speciale întregii echipe și lui Ionuț Patenteu, care face ca tot ce se întâmplă în cadrul centrului să fie posibil! AtleticoKinetic👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Gratiela Surdu
Gratiela Surdu
2022-06-14
Astăzi, am încheiat ședințele de fizioterapie la aceasta clinica. Sunt profesioniști, te ajuta sa te faci bine, au o mare grija de pacienți. Recomand cu căldură aceasta clinica, cu angajați bine pregătiți și amabili, foarte corecți și punctuali. Ii dau 5 stele și, dacă voi mai avea nevoie de fizioterapie, la aceasta clinica voi merge. Mult succes în continuare!