Kinesiotaping

Bazele conceptului de kinesiotaping au fost puse in jurul anilor 1970 in Asia. Ideea de baza a kinesiotaping-ului este aceea ca, miscarea si activitatea musculara sunt  esentiale pentru a reface si pentru a mentine starea de sanatate a unei persoane. Muschii nu sunt necesari doar pentru miscare ci ajuta si la circulatia sangvina si limfatica. Pornind de la aceasta idee a fost realizata banda kinesio; o banda elastica ce nu impiedica miscarea.

Proprietatile benzii

Banda folosita este elastica, din bumbac si cu un strat adeziv  hipoalergenic. Daca banda este aplicata corespunzator, ea poate rezista perioade mai lungi de timp. Aceasta banda este asemanatoare atunci cand vorbim de grosime si elasticitate cu pielea, de aceea este si placuta atunci cand este aplicata pe piele.

Aplicarea benzii kinesio este influentata si de temperatura tegumetului. Banda se lipeste mai bine atunci cand temperatura benzii ajunge la cea a tegumentului. De aceea este bine ca dupa aplicare sa netezim usor banda. Ea poate fi aplicata o singura data, dupa dezlipire aceasta nu mai poate fi aplicata. Orice aplicare este menita sa reziste 3-4 zile; dupa acest interval de timp se poate face o noua aplicare daca este cazul. Benzile sunt rezistente la apa, iar cele cu rezistenta sporita la apa pot fi folosite si in bazin in timpul inotului.

Efecte ale tratamentului kinesiotaping

Banda kinesio are o mare  aplicabilitate si datorita acestui lucru efectele sunt multiple:

 • Ameliorarea durerii;
 • Reglarea tonusului muscular;
 • Stimularea neuromusculara proprioceptiva;
 • Influentarea pozitiei articulatiilor;
 • Cresterea stabilitatii;
 • Drenarea limfatica;
 • Neutralizarea congestiei circulatiei sangvine.

Contraindicatii:

 • Tromboza venoasa; 
 • Eczeme ale pielii;
 • Traumatisme severe;
 • Sarcina;
 • Carcinom.

Fa o programare

Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp de un reprezentant al clinicii.

Daca ai o urgenta sau preferi sa suni, te rugam sa utilizezi numarul de telefon:

Recenziile pacientilor nostri

Sohan Victor
Sohan Victor
2022-09-22
Dacă vreți să fiți pe picioarele voastre...nu ocoliți AtleticoKinetic
Nicolae Munteanu
Nicolae Munteanu
2022-09-20
I reallly recommend this place to anyone who needs Kinetotherapy or Physiotherapy services. I needed 10 sessions of each, and after each visit I found only friendly, young and knowledgeable staff that was always ready to help and answer all questions I had. I hope I won't ever need medical services again (afterall I can't say I want to have health issues :)) ), but if I ever do, I'm coming back here
Cristina Caciulan
Cristina Caciulan
2022-09-13
O echipa profesionista, plini de dăruire și foarte săritori în a ajuta. Va mulțumim pentru tot!
nfane
nfane
2022-09-12
Recomand!! Cea mai faina echipa si profi de specialisti! Datorita lor am reusit mult mai repede sa ma recuperez dupa o dubla fractura antebrat stang. Multumesc Andrei Radulescu si Ionut!
Paraschiv Teodora
Paraschiv Teodora
2022-09-11
O echipă minunată cu o pregătire corespunzătoare ( în continuă dezvoltare), prietenoasă, dedicată, plină de energie și spor și nu în ultimul rând profesionistă. Merg la AtleticoKinetic cât de des pot, atât pentru recuperare cât și pentru relaxare și bunădispoziție. Mulțumiri speciale întregii echipe și lui Ionuț Patenteu, care face ca tot ce se întâmplă în cadrul centrului să fie posibil! AtleticoKinetic👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Gratiela Surdu
Gratiela Surdu
2022-06-14
Astăzi, am încheiat ședințele de fizioterapie la aceasta clinica. Sunt profesioniști, te ajuta sa te faci bine, au o mare grija de pacienți. Recomand cu căldură aceasta clinica, cu angajați bine pregătiți și amabili, foarte corecți și punctuali. Ii dau 5 stele și, dacă voi mai avea nevoie de fizioterapie, la aceasta clinica voi merge. Mult succes în continuare!