Fractura cotului este cauzata de un impact direct (cum ar fi o cadere pe cotul flexat, aspectul posterior) sau indirect (cum ar fi o cadere pe palma mainii, cu bratul intins).
Fractura capului radiusului apare aproape intotdeauna in urma unui accident (coliziune) sau a caderii, in mod special la copii si la adulti activi.
Fractura de cot este adesea asociata cu complicatii grave si potential invalidante. Necesita asistenta medicala imediata, mai ales daca aveti rani deschise.
Astfel de accidente apar frecvent in timpul caderilor de pe bicicleta sau motocicleta, care se intampla in general pe cotul indoit. Fractura de cot este mai putin frecventa dupa varsta de 65 de ani, deoarece persoanele in varsta sunt mai predispuse sa-si rupa incheieturile mainii decat coatele.
Fractura humerusului are cauze similare cu cea a capului radiusului, dar apare mai mult la copii.
Fracturile cotului pot fi, de asemenea, cauzate de osteoporoza la varstnici si metastaze de la o tumoare maligna.
Tratamentul durerilor de cot ar trebui sa contribuie la ameliorarea sau disparitia durerii, iar cotul sa functioneze normal.
Amanarea tratamentului sau a vizitei la cabinetul de ortopedie, duce la agravarea afectiunilor si face ca recuperarea sa fie mai dificila.
Fizioterapia pentru leziunile umarului este importanta pentru ameliorarea durerii si functiei pe termen scurt sau lung.
Leziunile la umar apar datorita faptului ca aceasta articulatie este cel mai des utilizata in viata de zi cu zi si in acelasi timp este si foarte usor de destabilizat.
Electrostimularea nervoasa trascutanata (TENS) este o terapie neinvaziva, fara medicamente. Ea functioneaza prin impulsuri electrice usoare folosite pentru a bloca semnalele de durere din creier.
Electroterapia este o alternativa din ce in ce mai populara la medicamentele fara reteta medicala si la analgezice. Pentru o cofa a rotatorilor inflamata sau fracturata, TENS poate fi o abordare extrem de eficienta de tratament. Acelasi lucru este valabil si pentru bursita, cu precizarea ca pentru bursita varianta de electroterapie EMS – electrostimularea musculara – este si foarte benefica pentru stimularea circulatiei sanguine in zona. Diferenta dintre TENS si EMS este aceea ca in loc sa blocheze semnalele de durere, EMS stimuleaza musculatura, contribuind la intarirea acesteia si la stimularea fluxului sanguin.
EMS este o terapie excelenta pentru leziuni repetate provocate de stres, deoarece puterea suplimentara pe care o ofera poate proteja impotriva entorselor si luxatiilor noi.
O infiltratie consta in injectarea unui produs in articulatia umarului. Exista 2 tipuri de infiltratii: infiltrati cu solutii vasco-elastice, care confera mai multa fluiditate articulatiei, ca si cum ar fi fost infiltrat un ulei lubrifiant, iar pe de alta parte infiltratii cu produse anestezice si antiinflamatoare, care contribuie la reducerea durerii si a inflamatiei.
Indiferent de tipul de infiltratie, acestea nu rezolva in mod direct problema afectiunilor umarului, insa ele pot fi de un real ajutor in recuperare prin ameliorarea durerii.
Infiltratiile sunt recomandate in caz de leziuni majore: umar dureros la cea mai mica miscare, durere aproape permanenta.
Utilizarea tehnologiei TECAR este de o importanta majora in terapiile de reabilitare, beneficiile sale majore fiind acelea ca reduce durerea, stimuleaza drenajul venos in sistemul limfatic, reduce semnificativ durerea musculara.
In general terapia TECAR este folosita pentru a trata probleme precum luxatii, entorse, tendinite, bursite, traumatisme osteoarticulare, artralgii cronice, contracturi, rupturi si intinderi musculare, etc. Terapia este foarte utila si extrem de populara pentru tratarea diverselor tipuri de leziuni sportive.
Luni – Vineri:
8:00 – 20:00
Sambata:
9:00 – 13:00
Duminica:
Inchis