Elongatia vertebrala

Ce este
Elongatia Vertebrala?

Este o tehnică terapeutică în timpul căreia se realizează creșterea spațiului intervertebral.

Acest lucru determină reducerea compresiei la nivel intradiscal, astfel scăzând și presiunea de la nivelul structurilor anatomice adiacente precum sunt nervii, vasele de sânge, capsula articulară și ligamente. Este utilizată pentru ameliorarea durerii, creșterea amplitudinii articulare, îmbunătățirea abilităților funcționale și creșterea fluxului sanguin în zonă.

Tehnica folosită în timpul unui tratament de elongație coloană este nedureroasă și poate fi realizată fie manual de către terapeut fie automat prin intermediul unui sistem de elongații.

În cazul sistemului de elongații kinetoterapeutul va poziționa pacietul pe masă, într-o poziție cât mai comfortabilă și pe toată durata terapiei el va fi supravegheat. În cazul apariției unui discomfort sau al durerii, tratamentul poate fi oprit de către pacient prin intermediul unui buton de de siguranță.

Îndicații în afecțiunilor coloanei vertebrale precum:

 • Modificărilor degenerative apărute la nivelul discului intervertebral: protuzii, hernii, deshidratari.
 • Lombosciaticii
 • Sindromului fațetar
 • Stenoza de canal vertebral

Care sunt principalele beneficii ale ședințelor de elongații vertebrale?

În primul rând, elongația  vertebrală este benefică în cazul câtorva afecțiuni comune în ziua de astăzi, precum hernia de disc, stenoza spinală, artrita coloanei vertebrale, sau în cazul presiunii de la nivelul nervilor.

Atunci când urmezi un tratament de elongații, te poți aștepta la următoarele:

 • Rezultate pe termen lung – rezultatele sunt asemenea procesului de elongație a coloanei. În medie, sunt necesare aproximativ 8 ședințe pentru a începe să observi primele rezultate. Totuși, în urma unui tratament complet, rezultatele vor fi prezente pe termen lung;
 • Eficiență semnificativă – specialiștii din domeniu confirmă faptul că tratamentul de elongație vertebrală poate fi una dintre cele mai bune modalitati de a evita operația de disc degenerat. Totodată, șansele de a evita eventualele operații privind hernia de disc sunt și mai mari dacă apelezi la elongații vertebrale;
 • Terapie fără durere – după cum a fost menționat, durerea poate apărea în timpul ședințelor de tratament, caz în care ședința poate fi temporar oprită. Elongațiile cervicale nu au rolul de a crea disconfort, ci mai degrabă de a elibera corpul de presiunea cauzată de compresia coloanei vertebrale.

Astfel, după cum poți vedea, tratamentul de elongație a coloanei este unul fără dezavantaje. Pot exista anumite contraindicații, dar medicul specialist, inclusiv kinoterapeutul care se va ocupa de tine te va informa în privința acestora și măsurile necesare vor fi luate din timp, înaintea tratamentului în sine.

De departe cel mai important aspect al acestui tip de tratament constă în faptul că poate preveni necesitatea anumitor operații chirurgicale la nivelul spatelui. Acestea pot fi de regulă însoțite de efecte nu tocmai plăcute pentru pacient. Elongația vertebrală este alternativa simplă, fără durere și ușor accesibilă, mai ales în centrul AtleticoKinetic.

Când nu ar trebui să apelezi la un tratament de elongație coloană?

Un asemenea tratament nu este recomandat pentru persoanele care:

 • Sunt însărcinate – din cauza presiunii abdominale care apare în timpul ședințelor și necesară unui tratament eficient, de succes;
 • Sunt instabile la nivelul coloanei vertebrale – de regulă, persoanele care suferă de osteoporoză nu ar trebui să apeleze la elongații cervicale;
 • Prezintă inserții metalice la nivelul coloanei – din motive evidente, acești pacienți nu ar trebui să urmeze acest tip de tratament;
 • Prezintă leziuni extinse la nivelul sistemului nervos – pentru aceste persoane, ședințele de elongație coloană pot fi extrem de dureroase și, de regulă, nu pot fi duse la bun sfârșit. Astfel, un tratament complet nu poate fi urmat și trebuie găsită o alternativă.
 
 

Pentru mai multe detalii privind acest tip de tratament și procedurile implicate, nu ezita să ne contactezi. Specialiștii AtleticoKinetic îți stau oricând la dispoziție – suntem aici pentru bunăstarea corpului tău!

Fa o programare

Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp de un reprezentant al clinicii.

Daca ai o urgenta sau preferi sa suni, te rugam sa utilizezi numarul de telefon:

Recenziile pacientilor nostri

Sohan Victor
Sohan Victor
2022-09-22
Dacă vreți să fiți pe picioarele voastre...nu ocoliți AtleticoKinetic
Nicolae Munteanu
Nicolae Munteanu
2022-09-20
I reallly recommend this place to anyone who needs Kinetotherapy or Physiotherapy services. I needed 10 sessions of each, and after each visit I found only friendly, young and knowledgeable staff that was always ready to help and answer all questions I had. I hope I won't ever need medical services again (afterall I can't say I want to have health issues :)) ), but if I ever do, I'm coming back here
Cristina Caciulan
Cristina Caciulan
2022-09-13
O echipa profesionista, plini de dăruire și foarte săritori în a ajuta. Va mulțumim pentru tot!
nfane
nfane
2022-09-12
Recomand!! Cea mai faina echipa si profi de specialisti! Datorita lor am reusit mult mai repede sa ma recuperez dupa o dubla fractura antebrat stang. Multumesc Andrei Radulescu si Ionut!
Paraschiv Teodora
Paraschiv Teodora
2022-09-11
O echipă minunată cu o pregătire corespunzătoare ( în continuă dezvoltare), prietenoasă, dedicată, plină de energie și spor și nu în ultimul rând profesionistă. Merg la AtleticoKinetic cât de des pot, atât pentru recuperare cât și pentru relaxare și bunădispoziție. Mulțumiri speciale întregii echipe și lui Ionuț Patenteu, care face ca tot ce se întâmplă în cadrul centrului să fie posibil! AtleticoKinetic👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Gratiela Surdu
Gratiela Surdu
2022-06-14
Astăzi, am încheiat ședințele de fizioterapie la aceasta clinica. Sunt profesioniști, te ajuta sa te faci bine, au o mare grija de pacienți. Recomand cu căldură aceasta clinica, cu angajați bine pregătiți și amabili, foarte corecți și punctuali. Ii dau 5 stele și, dacă voi mai avea nevoie de fizioterapie, la aceasta clinica voi merge. Mult succes în continuare!