Hidrokinetoterapie

Mediul acvatic a fost utilizat în tratarea afecțiunilor sau  infirmităților încă din cele mai vechi timpuri și în prezent este folosit cu succes în sprijinul activităților kinetoterapeutice.

Hidrokinetoterapia poate fi utilizată cu succes atât în cazul afecțiunilor aflate în stadiu acut cât și cronic. Permite o începere timpurie a programului de recuperare datorită descărcarii greutății corporale ce permite realizarea exercițiilor în siguranță cât și folosirea ca mijloc asociat al kinetoterapiei în toate fazele de recuperare.Pentru obținerea unei eficiențe maxime, ideal ar fi ca programul kinetic să includă atât mișcări realizate pe uscat cât și în apă.

Deoarece nu prezintă contraindicații majore această terapie este utilizată cu succes în afecțiunile: musculo-scheletale, neurologice, cardio-vasculare, respiratorii, pediatrice, reumatice, etc.

Care sunt principalele beneficii
ale unui tratament complet
de hidrokinetoterapie?

Dacă alegi sau îți este  recomandat acest tip de terapie de către medicul specialist, iată câteva dintre beneficiile majore de care te vei bucura:

  • Îmbunătățirea circulației sângelui – hidrokinetoterapia descarcă greutatea corporală, favorizând astfel confortul la nivelul întregului corp;
  • Ameliorează durerea cauzată de diverse afecțiuni – durerile cauzate de majoritatea afecțiunilor musculare pot fi ameliorate în timpul ședintelor de hidrokinetoterapie. Un tratament complet poate contribui la tratarea unor afecțiuni;
  • Îmbunătățește funcțiile renale ale corpului – diureza este un proces prin care rinichii tăi contribuie la eliminarea substanțelor nesănătoase din corpul tău prin crearea adițională de urină. Această funcție este îmbunătățită prin hidrokinetoterapie;
  • Apar schimbări la nivel hemodinamic – inima are parte de beneficii majore, precum mărirea volumului telesistolic și de minut al inimii, creșterea presiunii pulmonare și central-venoase, precum și scăderea numărului de contracții;
  • Încetinește deteriorarea densității oaselor – din moment ce acestea din urmă nu sunt supuse presiunii în timpul ședințelor de hidrokinetoterapie.
 

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile de care te poți bucura atunci când apelezi la acest tip de terapie în mod regulat. Cea mai bună parte constă în faptul că poți face hidrokinetoterapie chiar și când nu ai nicio afecțiune – ci pur și simplu pentru a contribui la o stare de bine generală și pentru a te bucura de câteva dintre beneficiile menționate mai sus.

Pentru mai multe detalii, sfaturi și opinii avizate, nu ezita să contactezi specialiștii AtleticoKinetic – suntem aici pentru bunăstarea corpului tău!

Fa o programare

Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp de un reprezentant al clinicii.

Daca ai o urgenta sau preferi sa suni, te rugam sa utilizezi numarul de telefon:

Recenziile pacientilor nostri

Sohan Victor
Sohan Victor
2022-09-22
Dacă vreți să fiți pe picioarele voastre...nu ocoliți AtleticoKinetic
Nicolae Munteanu
Nicolae Munteanu
2022-09-20
I reallly recommend this place to anyone who needs Kinetotherapy or Physiotherapy services. I needed 10 sessions of each, and after each visit I found only friendly, young and knowledgeable staff that was always ready to help and answer all questions I had. I hope I won't ever need medical services again (afterall I can't say I want to have health issues :)) ), but if I ever do, I'm coming back here
Cristina Caciulan
Cristina Caciulan
2022-09-13
O echipa profesionista, plini de dăruire și foarte săritori în a ajuta. Va mulțumim pentru tot!
nfane
nfane
2022-09-12
Recomand!! Cea mai faina echipa si profi de specialisti! Datorita lor am reusit mult mai repede sa ma recuperez dupa o dubla fractura antebrat stang. Multumesc Andrei Radulescu si Ionut!
Paraschiv Teodora
Paraschiv Teodora
2022-09-11
O echipă minunată cu o pregătire corespunzătoare ( în continuă dezvoltare), prietenoasă, dedicată, plină de energie și spor și nu în ultimul rând profesionistă. Merg la AtleticoKinetic cât de des pot, atât pentru recuperare cât și pentru relaxare și bunădispoziție. Mulțumiri speciale întregii echipe și lui Ionuț Patenteu, care face ca tot ce se întâmplă în cadrul centrului să fie posibil! AtleticoKinetic👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Gratiela Surdu
Gratiela Surdu
2022-06-14
Astăzi, am încheiat ședințele de fizioterapie la aceasta clinica. Sunt profesioniști, te ajuta sa te faci bine, au o mare grija de pacienți. Recomand cu căldură aceasta clinica, cu angajați bine pregătiți și amabili, foarte corecți și punctuali. Ii dau 5 stele și, dacă voi mai avea nevoie de fizioterapie, la aceasta clinica voi merge. Mult succes în continuare!