Aplicările terapeutice de gheața vor produce o scădere a fluxului sanguin (vasoconstricție) și a metabolismului țesutului. Acest răspun fiziologic va determina o scădere a inflamației aflate in fază acută și a durerii. Efectele crioterapiei sunt dependente de metoda utilizată, durata de aplicare, temperaturile utilizate și de nivelul e grăsime subcutanat.
Cele mai frecvente moduri de aplicare sunt reprezentate de: masajul cu gheață, aplicări de comprese cu gel, imersia în apă cu gheață și aplicarea de vapori reci.
Cea mai nouă modalitate de aplicare locală al acestui tip de terapie este realizată prin intermediul aparatelor de crioterapie ce oferă un grad ridicat de confort pacientului. Beneficiile utilizării acestui aparat constau în:
Crioterapia poate duce la ameliorarea simptomelor care insotesc migrenele. Acelasi lucru se aplica si in cazul durerilor musculare – nervii si muschii expusi la temperaturi reci amortesc, eliminand partial durerea;
Leziunile acute, nervii vatamati si durerea cronica pot beneficia cu adevarat pe pe urma mai multor sedinte de crioterapie. Aceasta din urma amorteste terminatiile nervoase, eliminand durerea – mai degraba creand o stare de amorteala care duce la imposibilitatea nervilor de a trimite semnalele aferente durerii;
In majoritatea cazurilor, tratamentele de crioterapie se fac local, anume in zona afectata. Totusi, crioterapia asupra intregului corp are poate chiar mai multe beneficii decat cea de tip local. Un avantaj major al acesteia consta in faptul ca poate ameliora simptomele cauzate de artrita si afectiuni similare. Crioterapia combinata cu kinetoterapia si tipuri de terapie concepute special pentru acest tip de durere poate avea rezultate cu adevarat uimitoare.
Luni – Vineri:
8:00 – 20:00
Sambata:
9:00 – 13:00
Duminica:
Inchis