Blog

▷ Cunoaste echipa de specialisti din clinica noastra de kinetoterapie!

Clinicile si centrele de recuperare de top au, in majoritatea cazurilor, mai multe departamente specializate, formandu-se astfel o echipa interdisciplinara, pregatita pentru a evalua si trata corespunzator orice pacient.

Membrii echipei sunt cei mai importanti, in principal deoarece acestia nu sunt putini la numar. Fiecare departament este format din specialisti diferiti, instruiti corespunzator in subdomeniul relevant. Totusi, o mare parte din pacientii care ar avea nevoie de serviciile unei clinici de kinetoterapie nu se asteapta sa interactioneze cu o astfel de echipa – cel mult, cu un fizioterapeut, in vederea tratamentului.

Desigur, atunci cand afectiunea care trebuie tratata este una complexa, fizioterapeutul apeleaza la celelalte departamente, implicit ceilalti specialisti, pentru a pune la punct un plan de tratament complex, pentru binele pacientului.

In cele ce urmeaza, iti vom prezenta tipurile de speciailsti pe care ii poti intalni in clinica kinetoterapie Atletico Kinetic!

Care sunt departamentele specializate din cadrul clinicii noastre?

In cadrul Atletico Kinetic vei gasi patru departamente specializate, dedicate ameliorarii si tratarii unei game cuprinzatoare de afectiuni. Acestea sunt, dupa cum urmeaza:

  • Departamentul dedicat recuperarii coloanei – specialistii acestui departament folosesc echipamente precum masa manuthera si masa de elongatii, apeleaza la exercitii fizice specifice tratarii afectiunilor coloanei, dar aplica si diferite terapii care s-au dovedit a fi benefice, anume electroterapia;
  • Departamentul dedicat recuperarii genunchilor – in cazul ameliorarii afectiunilor de la nivelul genunchilor se apeleaza la mai multe tipuri de echipamente si tehnici, precum bicicleta medicala, aparate medicale de flexie si extensie, benzi de alergat medicale, prese medicale si kinetecul;
  • Departamentul dedicat traumatologiei sportive – acest departament este conceput special pentru ameliorarea afectiunilor suferite de sportivii de performanta. Cu ajutorul specialistilor si prin intermediul echipamentelor specifice, sportivii pot beneficia de tratament, dar mai ales isi pot mentine conditia fizica la cele mai inalte standarde;
  • Departamentul dedicat kinetoterapiei pediatrice – orice copil are nevoie de kinetoterapie, fie pentru a-si imbunatati mobilitatea si functiile motorii, fie pentru a depasi anumite afectiuni care pot aparea la nastere sau la scurt timp dupa aceasta.

Aceste departamente cuprind echipele de specialisti care iti pot ajuta intreaga familie sa se recupereze dupa un accident sau pur si simplu sa-si pastreze mobilitatea odata cu inaintarea in varsta.

Care sunt specialistii pe care ii poti intalni intr-o clinica de kinetoterapie?

In clinica noastra de kinetoterapie vei intalni specialisti in ortopedie-traumatologie, reabilitare medicala, fizioterapeuti, kinetoterapeuti, logopezi si psihoterapeuti. Desigur, fiecare specialist poate fi si pediatru, avand astfel posibilitatea, cunostintele si experienta necesara pentru a-i trata pe cei mici.

Iata la ce trebuie sa te astepti atunci cand intalnesti specialistii mentionati:

  • Specialistii in ortopedie-traumatologie dintr-o clinica de kinetoterapie se ocupa cu diagnosticare si tratarea afectiunilor sistemului musculo-scheletic. Totodata, acestia au un rol important si in prevenirea diferitelor boli si leziuni care pot aparea, in functie de afectiunile prezente. Din moment ce aceasta specializare medicala acoperaintreg corpul, specialistii in ortopedie-traumatologie pot avea o zona de interes, in care sa devina experti – afectiunile genunchiului, coloanei vertebrale sau soldului, de exemplu. Nu in ultimul rand, acest specialisti pot realiza si interventii chirurgicale, in functie de complexitatea afectiunii pe care trebuie sa o trateze;
  • Specialistii in reabilitare medicala dintr-o clinica de kinetoterapie se ocupa de comorbiditati si toate tipurile de afectiuni dizabilitante care pot aparea de-a lungul vietii. Acestia pot ajuta la prevenirea afectiunilor, dar mai ales la diagnosticarea si tratarea acestora. Totodata, in timpul reabilitarii medicale, un rol important il joaca gestionarea afectiunilor relevante – anume modul in care pacientul invata sa traiasca cu afectiunea. Scopul principal al reabilitarii medicale este de a reda sau imbunatati capacitatile fizice si cognitive ale pacientilor, acest lucru ducand si la imbunatatirea calitatii vietii acestora;
  • Specialistii fizioterapeuti dintr-o clinica de kinetoterapie au rolul de a ameliora afectiunile si ranile cauzate de factori fizici, implicit de a restabili mobilitatea organismului, in special a membrelor (inferioare si superioare), articulatiilor si muschilor. Fizioterapeutii apeleaza la mai multe tehnici si tipuri de terapie pentru a ameliora durerile cauzate de afectiunile mentionate – exercitii fizice specifice, masajul medical, precum si terapii pe baza de caldura (TECAR) , electricitate (electroterapie), apa (hidrokinetoterapie) si lumina. In unele situatii, specialistul fizioterapeut poate apela si la acupunctura in vederea ameliorarii durerilor;
  • Specialistii kinetoterapeuti se folosesc de exercitii fizice pentru a promova ameliorarea si tratarea anumitor afectiuni. Exercitiile (care pot fi active sau pasive) au in vedere si mentinerea sau recuperarea mobilitatii pacientului – fie ca este vorba despre recuperarea dupa un accident sau despre inaintarea in varsta. Kinetoterapia este cunoscuta ca si „terapie prin miscare”, miscare benefica in aproape orice situatie – afectiunile copiilor, adultilor si varstnicilor, precum si programe de kinetoterapie concepute special pentru femei gravide, printre altele;
  • Specialistii logopezi utilizeaza tehnici diverse pentru a imbunatati discursul copiilor, acesta din urma putand fi afectat de mai multe aspecte, printre care si cateva afectiuni (autismul, de exemplu). Totodata, logopedia are in vedere si exprimarea si intelegerea limbajului, fie acesta verbal sau non-verbal. Specialistul logoped se ocupa de tratamentul tulburarilor de comunicare si de limbaj – apraxie, balbaiala, tulburari articulare, tulburari de limbaj expresiv etc.;
  • Specialistii psihoterapeuti din clinica de kinetoterapie Atletico Kinetic fac parte din echipa pentru juniori ca si psihoterapeuti-logopezi. Pe langa aspectele mentionate anterior legate de logopedie, psihoterapia (numita si „terapia prin vorbire”) are rolul de a promova bunastarea mentala a pacientilor, prin diferite metode – intrebari specifice, conversatie, dar si actiuni adiacente (muzica sau dans). Psihoterapia nu este utilizata doar in cazul prezentei anumitor afectiuni mintale. Aceasta este de mare ajutor si pentru persoanele care au dificultati in exprimarea emotiilor si trairilor.

Acestia sunt specialistii pe care ii poti intalni in clinica de kinetoterapie Atletico Kinetic, in functie de departamentul si de specializarea de care ai nevoie pentru a preveni, trata sau ameliora o afectiune. Totodata, dupa caz, acesti specialisti pot colabora intre ei pentru a pune la punct un plan de tratament complet, care sa garanteze cele mai bune rezultate.

De exemplu, specialistul in kinetoterapie al copilului tau poate observa anumite elemente care l-ar putea indruma catre discutia cu un logoped. In urma unei afectiuni sau unui accident, cei mici pot suferi la nivel emotional, implicit se pot retrage social.

De altfel, acesta este si principalul motiv pentru care recomandam cu tarie o clinica de kinetoterapie cu multiple departamente specializate. Intr-o asemenea clinica, nicio problema nu ramane neobservata, chiar daca nu este specialitatea celui care o observa.

Scopul nostru final este de a indeplini dorintele pacientului, dar si de a promova cat mai mult bunastarea fizica si emotionala a acestuia. Nu ezita sa apelezi la clinica de kinetoterapie Atletico Kinetic – recuperarea ta incepe acum!

Articole recente

Fa o programare

Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp de un reprezentant al clinicii.

Daca ai o urgenta sau preferi sa suni, te rugam sa utilizezi numarul de telefon:

Articole similare